Om mig

Samtal och möten med andra människor, att stötta och hjälpa andra att hitta sin inneboende kraft och se sina mål tydligt, eller att bara finna ett välbefinnande där man just nu befinner sig. Det brinner jag för!

För ett par år sedan hade jag ett samtal på tåget som fick mig att inse vad jag vill göra. Jag hade det i stora drag klart för mig innan men nu blev det tydligt. Han som tog kontakt med mig, var en kille i 25-års åldern. Han berättade om ett drogmissbruk där han mitt i sitt beroende insåg att han var någon han inte ville vara. Utan att tänka efter sökte han hjälp på en gång och sedan har han fortsatt att gå framåt. Det har enligt honom varit det svåraste han någonsin gjort och värre än han hade kunnat tänka sig men trots det har han kämpat vidare. Vi pratade då om hur vi människor ibland faller och ibland tar till destruktiva hjälpmedel eller helt enkelt inte hittar en väg ut. Vi talade vidare om att det går att fortsätta framåt trots att man ibland faller för att det är vår egen vilja som styr i slutändan. Att när man är rädd så kan man också tänka på alternativen och då välja det som kanske är mest skrämmande men som känns mest rätt. Att, så ofta vi kan följa magkänslan och hjärtat.

Det försöker jag göra här och nu! Livet har inneburit många kullerbyttor och prövningar även för mig och min familj. Men även om det är läskigt så ska jag göra det som känns mest rätt. När jag känner mig osäker och står inför olika val så frågar jag mig själv: om jag inte går vidare nu, vad är alternativet? Vad skulle jag göra om jag inte var rädd?

Jag har en fil. kand i beteendevetenskap inom psykologi, arbetsliv och hälsa och fortsätter att utbilda mig hela tiden eftersom det finns så mycket som är bra att kunna. Följ mig gärna här och på sociala medier! <3