Samtalsterapi

När du bokar tid hos mig så behöver jag först veta varför du kommer till mig och vad det är du behöver? Är det en samtalspartner eller en coach? Är jag rätt person för dig och din situation? Vad är det för skillnad på coach och samtalspartner?

Coachning fokuserar på din personliga utveckling. GROW-modellen är ett användbart sätt att strukturera upp samtalet inom just coachning. GROW står för: Goals, Reality, Options och Way forward. Tillsammans går vi igenom alla dessa steg för att komma framåt i din utveckling. Utvecklingen sker genom flera samtal där jag ger stöd och peppar dig hela vägen fram till ditt mål. Jag finns här för dig så att du kan komma fram till vilka konkreta steg du ska ta för att komma uppåt.

Samtalsstöd kan användas egentligen lite på samma sätt fast här fokuserar vi inte lika mycket på konkreta steg framåt. Här kan det handla om att tala om vad som gått fel och varför, du kanske behöver få prata igenom något som hänt för att kunna gå vidare. Det viktigaste är att vi tar fram syftet med samtalet alternativt problemet och därefter får fram vad du vill få ut av samtalet och sedan hitta de lösningar och alternativ som finns. Det kan räcka med ett samtal eller kanske två för att du ska känna dig nöjd. Jag finns även med dig en längre tid som stöd eller så tar vi en återträff längre fram för att se hur det gått.

Som samtalsstöd kan vi även använda oss av motiverande samtal. Det handlar mer specifikt om förändring i en viss situation eller beteende. Det kan vara så att du funderar på någon slags förändring i livet som till exempel att börja träna eller komma igång med fysisk aktivitet i vardagen, minska stillasittandet, förändra kosten, sluta röka eller förändra arbetssituation eller privata situation på något annat sätt. Vare sig du är osäker på om du vill förändra något eller inte eller om du vet vad du vill göra men inte hur det ska bli hållbart i längden så kan motiverande samtal vara rätt väg att gå.

Så samtalen, oavsett om det handlar om motiverande samtal, samtalsstöd eller coachning, är till för dig som vill formulera ditt problem och en lösning samt eventuell utveckling framåt. Sedan kan vi tillsammans bestämma vad som passar just dig och din situation. Kontakta mig för ett första kostnadsfritt samtal för att se om jag är rätt person för dig.

Vad kostar det då? Som nyutbildad så ser jag fram emot att få växa med erfarenhet och jag erbjuder nu mina tjänster till ett kanonpris. Samtalstjänsterna får du nu för 625 kr / timme (500 kr ex moms). Skulle vi boka in fler timmar från början så erbjuder jag naturligtvis ett paketpris. Kontakta mig via kontaktformuläret på hemsidan eller via sociala medier så tar vi det därifrån! Jag ser fram emot att höra ifrån dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.